Kauklahti-seura ry - Köklaxgillet rf                              Aktiivinen kaupunginosatoimija lähellä Sinua!

info@kauklahti.fi     

UUTISET


Takaisin yleiskatsaukseen

25.03.2020

Kauklahtelaisuus on inhimillistä yhteisöllisyyttä!

Kauklahtelaisuus on inhimillistä yhteisöllisyyttä!

Kauklahti on Suomen paras kaupunginosa. Niin meitä hehkutettiin jo vuonna 2018, kun saimme valtakunnallisen vuoden mittaisen kunniamaininnan/ tittelin. Mutta sitä me olemme yhä – yhteisöllinen, toisia auttava ja ihmisen kokoinen kylä n. 11 000 asukkaalla, vaikka virallisesti Suomen toiseksi suurimmassa kaupungissa kaupunginosaksi kutsutaankin.

Nyt, ensimmäisen kerran sitten viime sotien, olemme maan laajuisessa poikkeustilassa. Se vaatii meiltä kaikilta uudenlaista suhtautumista toisiin ihmisiin, liikkumiseen ja asiointiin. Mutta kauklahtelaisina me ratkaisemme tämänkin ajanjakson haasteet, kuten niin monet sukupolvet tällä alueella ovat tehneet satojen vuosien ajan.
Vai mitä mieltä olette Espoonkartanon perijättärestä, Sofia Lovisa Ramsaysta, joka Suomen sodan aikaan auttoi Espoonkartanolla niin omia ruotsalaisia ja suomalaisia sotilaita kuin venäläisiäkin sotilaita, vaikka oli juuri menettänyt miehensä ja kaksi poikaansa samaisessa sodassa? Tai entäpä teollistumisen (tiilitehtaat, lasitehdas jne.) aikainen talkootoiminta, jossa jopa alueemme teitä rakennettiin yhteisvoimin.

Kauklahdessa, ’kylällä’, on jo virinnyt monenlaista auttamistoimintaa asukkaiden, yhteisöjen ja yrittäjien taholta, mutta olemme vasta saapumassa epidemian huippua kohden ja tilanteen keston pituus voi yllättää. Auttajakin voi tarvita apua. Ruusu kaikille auttajille!

Kauklahti-seura on perunut kaikki yleisötapahtumansa tältä keväältä, samoin asukasfoorumitapahtumat on peruttu. Voimme kuitenkin toimia, sillä onneksi meillä on internet. Verkossa alkaa tapahtua piankin, kun ”avaamme” seniorikeskukselta siirtyneen vaakunanäyttelyn verkkoon. Ja eipä kannata unohtaa seurata tiedotustamme 1.4.2020, jolloin perinteeksi muodostunut ilmoitus aina julkaistaan!

Iloa ja valoa, toivottavasti sateettomasti, saadaan perinteisesti syksyllä Kauklahti-päivänä, lauantaina 19.9.2020, jolloin koko kylän tapahtuma kerää kaikki mukaan. Kaikenikäisille ja kokoisille suunnattua tapahtumaa suunnitellaan jo kiivaasti. Kutsummekin mukaan kaikki yhteisöt ja yritykset tähän tapahtumapäivään! Ota yhteyttä Kauklahti-seuraan ( info@kauklahti.fi ) jos haluat olla mukana Kauklahti-päivässä.

Autetaan toisiamme, tuetaan toisiamme - ollaan kauklahtelaisia!Takaisin yleiskatsaukseen


 

 

TAPAHTUMAKALENTERI

Feed
01.10.2020
-
31.10.2020
Joukkoliikenneilta HSLn etätyöpajana
ASUKASFOORUMITILAISUUS LOKAKUUSSA (arki-ilta, ajankohta vielä tarkentumatta) Keskustelutilaisuus HSLn linjasuunnitelmista etätyöpajana! Seuraa sivujamme tässä ja FBssä ja näet linkin tilaisuuden ajankohdan ...   Lisää
05.11.2020
-
05.11.2020
Toiveiden Tynnyri 1 - etäkeskustelutilaisuus Kauklahden palveluista
ASUKASFOORUMITILAISUUS Toiveiden Tynnyri - etäkeskustelu Kauklahden palveluista 5.11 klo 18. Seuraa tiedotteita täätlä tai FB-sivuiltamme ja saa t linkin keskusteluun lähempänä ajankohtaa.   Lisää
13.01.2021
-
13.01.2021
Toiveiden Tynnyri 2 - etäkeskustelutilaisuus Kauklahden palveluista
ASUKASFOORUMITILAISUUS Toiveiden Tynnyri - etäkeskustelu Kauklahden palveluista 13.1.2021 klo 18. Seuraa tiedotteita täätlä tai FB-sivuiltamme ja saa t linkin keskusteluun lähempänä ajankohtaa.   Lisää


KAUKLAHTI-seura ry

Kauklahti-seura ry (ruots, Köklaxgillet rf) on vuonna 1972 perustettu kaupunginosayhdistys (kotiseutuyhdistys), jonka tarkoituksena on  

1)    edistää toimialueen asukkaiden kotiseutuhenkeä ja viihtyvyyttä

2)    toimia toimialueensa asukkaiden ja eri yhteisöjen yhdyssiteenä

3)    vaikuttaa alueen palveluihin ja elinympäristön laatuun

4)    edistää yhteistyötä toimialueen päättäjien ja viranhaltijoiden kanssa alueen kehittämisessä.Kauklahti-seuran toiminta-alue on Suur-Kauklahti lähiympäristöineen.