Kauklahti-seura ry - Köklaxgillet rf                              Aktiivista kaupunginosatoimintaa lähellä Sinua!

info@kauklahti.fi     

Kauklahdessa on erinomaiset palvelut

Kauklahdessa on valtavan paljon palveluita ja yrityksiä - käytännössä tällä hetkellä vain suutari puuttuu :)

Kauklahdessa kunnallisia palveluita tarjoavat muun muassa monet päiväkodit  (yksityisissä myös liikuntapainotteinen päiväkoti sekä ruotsin- ja englanninkieliset päiväkodit) ja asukaspuisto Palttina,  kirjasto, alakouluja ja yläkouluja (myös ruotsinkieliset), lukio, nuorisotila ja Kauklahden Kappeli. Yksityisiä palveluja Kauklahdessa ovat mm. apteekki, kalakauppa, lihakauppa, kuntosali, liikuntayrityksiä, R-kioski rautatieasemalla, antiikikauppa, huoltoasema, katsastusasema, useita autokorjaamoita, konevuokraamo, 30 vuotta alueella toiminut kukkakauppa, hammaslääkäri, eläinlääkäri, hierojia, erilaisa hyvinvointi/kauneushoitoloita, parturi-kampaamoita, terveyskauppa sekä kaksi ruokakauppaa. K-Marketin (ent. Valintatalo) yhteydessä on myös asiamiesposti ja pankkiautomaatti,  Toisen ruokakaupan LIDLin yhteydessä sijaitsee ALKO, ja viereen tulaan rakentamaan Kauklahden ensimmäinen pikaruokaketjun ravintola Burger King vuonna 2019.. Kauklahden keskustassa sijaitsee myös kylän ylpeys, perinteikäs jo 120 vuoden ikään ehtinyt Halmeen leipomo-kahvila, jonka Emil Halme perusti jo vuonna 1899. 

Bassenmäellä taas sijaitsee Kauklahden VPK, Köklax FBK, joka toimii Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen sopimuspalokuntana.

Kauklahden aseman eteläpuolella Vanttilassa on Kauklahden teollisuusalue, jossa sijaitsee muun muassa Lumenen (entisen Noiron) kosmetiikkatehdas, kaksi pizzeriaa ja palkittu kierrätysyritys Romu-Keinänen. Aseman luona toimi vuosina 1923–1952 Kauklahden lasitehdas, joka oli merkittävä työllistäjä. Nykyään rakennuksessa toimii kierrätysyritysKuusakoski Oy:n palvelupiste.  Erilaisia yrityksiä ja pienteollisuutta on Myntinsyrjän alueella sekä Vänttilässä teollisuusalueella, jonne on myös rakenteilla pieni kauppakeskus, johon on tulossa mm. K-Supermarket. Juppin kartanolla on keraamikko, ja Lumenen vanhalla pääkönttorilla Lasi-hytti-osoitteessa muita taiteijoita, esim. taidekoulu.

Yhteisöjä on monenlaisia - eläkeyhdistyksiä molemmilla kielillä, samoin marttayhdistyksiä, joista suomenkieliset Martat ovat Espoon vanhimmat, harrasyhdistyksiä, joista mainittakoon Kauklahden Pyrintö, joka on Espoon vanhin suomenkielinen urheiluseura, partiolaiset, taideyhdistys,  jne.jne. Kauklahdesta ei tarvitse edes poistua harrastusten vuoksi - nooh, jäähalli vielä puuttu, mutta jalkapallohalli  on!

Kauklahdessa yrityksiä ja yhteisöjä on ja uusia syntyy jatkuvasti, niin että tätä kohtaa pitää vielä päivittää jatkuvasti!